Contact opnemen
Home Blog 5 tips om zelf je woning te fotograferen

5 tips om zelf je woning te fotograferen

Image

De foto's die je ziet op het internet is vaak de eerste indruk van een huis. Goede foto's zorgen ervoor dat je woning er representatief en aantrekkelijk uitziet. Een nette woning en goede foto’s zorgen ervoor dat de woning sneller wordt verkocht. Dit kun je laten doen door een professionele fotograaf, maar je kan er ook voor kiezen om zelf je woning te fotograferen. Lees hieronder onze 5 tips om je woning zo goed mogelijk te fotograferen.

 • Ruim je persoonlijke items op

Ruim alle persoonlijke items op. Dit verstoort namelijk het zicht voor de kijker. Van badkamer artikelen tot aan keukenapparaten, zorg ervoor dat het netjes is. Een potentieel huizenkoper is namelijk geïnteresseerd in de woning, niet in jouw merk haarföhn en welke soort koffiecupjes je hebt.

 • Zorg ervoor dat je woning ruim lijkt

Misschien is je woning niet heel groot, maar dit kan wel zo lijken op de foto's. Door hier en daar wat meubels te verplaatsen en de ‘zware, grote’ meubels uit het zicht te zetten doet je huis al veel groter aan op de foto’s. Het is belangrijk dat de kijker een potentieel ziet in de ruimtes. Ondanks dat jij misschien denkt dat het leuke bankje daar perfect staat in het midden van de kamer, is het misschien beter voor de foto’s om hem tegen de muur aan te zetten. Verschuif en kijk door de camera wat er het beste uit komt te zien.

 • Zorg voor veel lichtinval

Veel lichtinval zorgt ervoor dat de woning er een stuk ruimer lijkt. Daarnaast krijg je meteen een schoon, net en fris beeld van de woning.

 • Maak foto’s midden op de dag

Een aanvulling op het bovenstaande punt: maak de foto's op een lichte dag, rond het middaguur. Dit zorgt voor de beste (en vaak meeste) lichtinval. Vermijd de ochtend en avond, dit geeft namelijk geen duidelijk beeld voor de kijker. Ook voorkom je hiermee een sombere uitstraling.

 • Maak veel foto’s

Zorg ervoor dat je genoeg foto's maakt. Niets is zo vervelend als je er later achter komt dat je te weinig foto’s hebt of dat er niet-bruikbare foto’s tussen zitten. Bekijk de foto's op en later moment en beslis daarna welke je gaat gebruiken.

Terug naar het blogoverzicht

Mijn huis verkopen

Snel verkocht, zonder gedoe.

 • Huis verkocht nu nog gaan verhuizen..

  K.p.D.
 • Heel blij met de service van koopmijnhuis, postcode ingevuld op de site en zo een bod ontvangen waar ik akkoord mee ging. Was een nette prijs. Hierna al snel persoonlijk contact gehad en de verkoop was zo geregeld. Nu op naar de verhuizing!

  A.Z.Z.
 • Ik wilde snel van mijn huis af door omstandigheden. Zag geen mogelijkheid lang te wachten op verkoop via een makelaar. Daarom koopmijnhuis ingeschakeld. Fijne partij.

  JanenJenny de Leer